Natuurbeleving voor kinderen

Natuurbeleving is belangrijk voor kinderen

Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving is belangrijk voor het welzijn van kinderen. Het draagt bij aan de ontwikkeling van hun sociaalemotionele, cognitieve en motorische vaardigheden.

Een uitdagende groene omgeving prikkelt de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Door de variatie in de omgeving en het beleven van de wisseling van seizoenen leren kinderen omgaan met veranderingen in hun leefomgeving.

Buiten zijn, daar wordt een kind blij van!

Kinderen die veel in de natuur zijn worden minder vaak ziek en kunnen zich beter concentreren en ontspannen. Als je op jonge leeftijd in contact bent met de natuur, zal je er later ook goed voor willen zorgen.

De afgelopen periode heb ik meerdere natuurbelevingstuinen mogen ontwerpen voor kinderdagopvang, peuteropvang en voor buitenschoolse opvang. Daarnaast heb ik de wensen van ouders en kinderen goed kunnen combineren in het ontwerpen van tuinen als verlengstuk van een woning.

Door trends te volgen, door op de hoogte te zijn van resultaten van onderzoeken en door goed te luisteren naar de gebruikers van de natuurbelevingstuinen ben ik in staat het ontdekken in de natuur toe te voegen aan een tuin.

Contact.cropped-logo-tits-klein.jpg

Tel: 06 – 23 64 01 57

Email: info@tinegiesbers.nl